Sugalvoti patiekalus savo mažyliams, kuriuos jie noriai valgytų ir kurių ruošimas neatimtų daug laiko – išties nemenkas iššūkis visiems vaikus auginantiems tėvams. O juk greta visko prisideda ir noras gaminti sveikus, maistingus patiekalus. Toliau pateikiami trys receptai, kurie jus išgelbės, kai reikalingi pilnavertiški, gardūs ir greitai paruošiami patiekalai vaikams.
Vištienos pica
Reikės šių ingredientų: 400 g picai skirtų miltų, vandens, 150 g vištienos filė, barbekiu padažo, 50 g čederio sūrio, 50 g mocarelos sūrio, pusės galvutės raudonojo svogūno, kalendros lapelių. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Kol orkaitė kaista, paruoškite picos pagrindą. Maišykite miltus su vandeniu taip, kad gautumėte lengvai minkomą tešlą, kuri vos vos lips prie rankų. Išminkykite tešlą taip, jog ji būtų vienalytė. Tada iškočiokite iš tešlos gana ploną paplotėlį ir paskleiskite jį miltais pabarstytoje kepimo skardoje. Ištepkite tešlą barbekiu padažu, išdėliokite ant pagrindo padaže apvoliotus vištienos filė gabalėlius. Tolygiai paskleiskite ant pagrindo smulkiau pjaustytą svogūną. Sutarkuokite abi sūrio rūšis ir apibarstykite sūriu picą. Ant viršaus galite uždėti dar šiek tiek padažo. Jei neturite barbekiu padažo, maišykite majonezą su pomidorų padažu ar rinkitės kitą vaikų mėgstamą pagardą. Kepkite picą apie pusvalandį, iškeptą puoškite smulkinta kalendra.
Spagečiai su mėsos rutulėliais
Patiekalui jums reikės: 100 g maltos jautienos, džiūvėsių, prieskonių mėsai, 1 kiaušinio, alyvuogių aliejaus, 1 svogūno, 1 morkos, pomidorų arba pomidorų tyrės, 400 g spagečių, druskos ir pipirų. Jautienos faršą gerai išmaišykite su džiūvėsiais, kiaušiniu ir mėsos prieskoniais. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius rutulėlius. Kad rutulėliai būtų vienodi, naudokite norimo dydžio šaukštą. Suformuotus rutulėlius sudėkite į lėkštę ir 20 minučių laikykite šaldytuve. Tuomet į keptuvę įpilkite aliejaus, kai įkais, sudėkite pomidorus arba pomidorų tyrę, smulkiai pjaustytą svogūną bei pjaustytas morkas. Kepinkite, kol daržovės suminkštės, pagal savo skonį padažą gardinkite druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje apkepinkite mėsos rutulėlius. Kol viskas kepa, galima išsivirti spagečius. Kai tik viskas bus paruošta, į dubenį dėkite spagečius, sudėkite mėsos kukulius ir viską apipilkite paruoštu padažu.
Jautienos ir paprikų mėsainiai
Šis receptas pravers tėvams, kurie nori į vaikų racioną įtraukti daugiau mėsos ir daržovių. Jums reikės: didelės raudonosios paprikos, alyvuogių aliejaus, jautienos faršo, kiaušinio, morkos, mėsainių tipo bandelių, čederio sūrio, majonezo, šviežių agurkų. Pakepinkite smulkiai pjaustytą papriką keptuvėje. Kai atvės, išmaišykite papriką kartu su jautienos faršu, kiaušiniu, smulkiai tarkuota šviežia morka. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Iš faršo formuokite mėsainiams skirtus kotletėlius ir sudėkite juos į skardą ant kepimo popieriaus. Kepkite mėsą apie 25-30 minučių viduryje kepimo vieną kartą apversdami, kad apskrustų abi pusės. Kol orkaitė dar šilta, pasiruoškite mėsainius tokia produktų seka: bandelės puselė, čederio sūrio riekelė, jautienos kotletėlis, majonezas, čederio sūris, šviežio agurko griežinėlis, bandelės puselė. Kepkite mėsainius orkaitėje apie 15 minučių. Norint, galima čederio sūrį keisti kitu vaikams patinkančiu sūriu, o vietoje paprikos naudoti baklažaną ar kitas daržoves.