3 patarimai, padėsiantys išrinkti dovaną 7-12 metų vaikui

Išrinkti dovaną net artimam draugui, kuris yra suaugęs, gali būti sunku. Visgi, pats kebliausias uždavinys neretai tampa dovanų idėjos mažamečiams vaikams. Renkantis pasimetama – neaišku, kuo vadovautis, baiminamasi aštrių mažylio emocijų. Kalbant apie 7-12 metų laikotarpį, išskiriami tokie trys pagrindiniai dovanų rinkimo aspektai.

Reikėtų labiau įsigilinti į vaiko amžių ir jo reikšmę

Jei vaikas, kurį ruošiatės sveikinti patenka į 7-12 metų diapazoną, nepamirškite išskirti jo į dar smulkesnius etapus. Klaida, kurią daro didelė dalis tėvų – išskiria šį vaikystės etapą kaip tąsų ir vientisą. 6-7 metų vaikai yra labai imlūs, neretai kopijuoja suaugusius ir dievina stalo žaidimus. Žaidimų parduotuvės gali pasiūlyti platų pastarųjų asortimentą, tereikia atsižvelgti į mažylio pomėgius. 8-9 metų atžalos yra susidomėjusios socialiniais santykiais, netgi mėgsta konkurenciją, todėl tokia dovana kaip galimybė sudalyvauti vasaros stovykloje su bendraamžiais tikrai pradžiugins. 10-12 metų vaikai vertina draugystę, staiga nenumeta pradėtų veiklų ir domisi įvairiais hobiais. Jiems idealiai tinka meno priemonių rinkiniai (akvarelė ir patvarūs teptukai), estetiški sąsiuviniai ir mylimais animacinių filmų veikėjais papuošti aksesuarai.

Proga gali padiktuoti dovanų pasirinkimus

Tai, kokia dovana yra tinkamiausia, galima suprasti ir iš pačios progos. Kartais iš suaugusiųjų perspektyvos atrodo, jog atžaloms visada reikia kažko neįprasto, tuo metu madingo. Iš tiesų, dovanų įvairovė, parodanti šventės ypatumus, gali daug labiau nustebinti augantį žmogų. Pavyzdžiui, tikėtina, kad po Kalėdų egle vaikas tikisi gauti mėgstamos muzikinės grupės atributikos. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad kartu įkomponuotas šventės dvasią atspindintis elementas (personalizuotas puodelis ar ryškios kojinės su mylimu gyvūnu) jo nepradžiugins. Aišku, labai svarbu neignoruoti vaiko poreikių, kad ir tikintis, jog mokslo metų pradžios proga praverčiantys sąsiuviniai, kurie neturi jokių asmeninių detalių, ypač pozityviai nustelbs.

Dovana – galimybė užmegzti nuoširdų santykį

Laikas, kuris prasideda praėjus tryliktam gimtadieniui, dažnam su paaugliu gyvenančiam suaugusiam, būna varginantis. Nors ryšį tvirtinti ir megzti su savo šeimos nariais galima bet kada, 7-12 metų laikotarpis vaikams yra ypač įsimenamas. Tėvams ir kitiems artimiesiems tai yra metas, kada galima užsitarnauti palankumą, padėti pamatus tolimesniam gražaus santykio puoselėjimui. Esminė taisyklė – nelaukti paskutinės minutės ir tik tada rinkti dovaną. Minimas laikas vaikų gyvenime yra trapus, bet be galo gražus, tad kuo geriau pažinti savo atžalas tokiu metu yra labai svarbu. Kartais, kad ir kiek besistengtume perprasti vaikus, šie vis randa kaip nustebinti, todėl dovanų klausimu galima pasikonsultuoti su specialistais. Šioje nuorodoje rasite žaislų parduotuvių įvairovę, kurioje drąsiai galite prašyti pagalbos, ieškodami dovanos pažįstamam vaikui: https://cup.lt/lt/parduotuves/prekes-vaikams/zaislu-parduotuves.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *